2138 лв. била основната заплата на шефа на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" Цветелин Цветанов. Същевременно в дома му в София  са намерени 175 756 лв., а в къщата с тайника в Долни Дъбник- 401 990 лева. От 1 април т.г. е прекратено трудовото правоотношение на  Цветанов.

Масови арести в Автомобилна администрация при акция на ГДБОП и ДАНС

Масови арести в Автомобилна администрация при акция на ГДБОП и ДАНС

Сред арестуваните е и шефът на бившата служба ДАИ, сега Автомобилна администрация, Цветелин Цветанов

Апелативният спецсъд заседава във връзка с жалбите на обвинените в корупционната схема Цветелин Цветанов, Пламен Ангелов, Тихомир Вълчев, Емил Иванов и Венцислав Генов. Припомняме, че на първа инстанция те бяха оставени зад решетките. Спрямо другите двама обвинени - Цветелина Дойчинова и Иван Иванов, беше взета мярка "домашен арест".

Апелативната спецпрокуратура поиска всички обвинени да бъдат оставени в ареста. Имало достатъчно доказателства, сочещи за широкомащабна престъпна дейност. Държавното обвинение представи нов - 28-ми том с доказателства.

За разформироване на Автомобилна администрация, намекна Цацаров

За разформироване на Автомобилна администрация, намекна Цацаров

Там се генерирала корупция

Разпитани са още свидетели. Съдът прие материалите, въпреки че защитата възрази. Адвокатът подчерта, че така апелативните съдии щели да се произнесат по различни доказтелства от тези, по които е решавала долната инстанция.

Пари са намерени и в дома и офиса на Вълчев. Иззети са над 60 000 лева, както и изпитни тестове.

По повод иззетите от Тихомир Вълчев 62 000 лв., адвокатът му посочи, че държането на пари в брой не е инкриминирано деяние. Свидетел е разказал  пред разследващите, че е платил 800 лева за категория, но се явил на изпит. Обвиняемият нямало опасност да се укрие или да извърши престъпление, като защитата подчерта, че Вълчев е председател на Общинския съвет в Роман.

Адвокатът на Пламен Ангелов призова съда за обективен анализ на свидетелските показания на трима служители от ДАНС и ГДБОП, които твърдят, че има данни за обосновано предположение за участието на Ангелов в престъпната група.

Адвокатите представиха медицински документи за здравословното състояние на някои от обвинените. Защитникът на Цветелина Дойчинова настоя тя да бъде оставена на свобода, тъй като й предстоят сложни процедури.

Обвиняемият Иван Иванов също страдал от заболяване, датиращо от 2013 г., и настоя той да бъде пуснат на свобода. В показанията си свидетел е заявил, че се "говорело", че Иван Иванов  и Цветелин Цветанов са извършили престъпление. Адвокатът на Иванов подчерта, че въпросният свидетел не сочи никакви конкретни данни и факти за това.