Софийският апелативен съд потвърди постоянния арест на Димитър Любенов, информират от прокуратурата. Той бе привлечен като обвиняем за причиняването на тежка катастрофа на Околовръстният път в София, при която загина френски гражданин.

Прокуратурата измени обвинението срещу него. Той е обвинен, че е причинил смъртта на френския гражданин и средни телесни повреди на двама души при евентуален умисъл.

Съдът даде повече детайли като се позова на разказа на самия Любенов, който заяви, че е бил спрян от полицаи, на които е дал по 200 лв. подкуп, за да го придружат като ескорт до началото на пътя на Околовръстното. Секунди след това станал и тежкият пътен инцидент.

От прокуратурата коментираха, че информацията е постъпила при тях на 30-ти септември и ще се провери, а след резултатите от нея наблюдаващият прокурор ще прецени дали има основание за повдигане на обвинение на полицаите, както и дали се налага да се преквалифицира обвинението на Любенов.

Апелативният съд се позова на десетките административни нарушения, свързани с шофиране с висока скорост и реши че е най-добре Любенов да остане за постоянно в ареста. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Постоянен арест за Димитър Любенов, причинил тежката катастрофа на Околовръстния път в София

Постоянен арест за Димитър Любенов, причинил тежката катастрофа на Околовръстния път в София

Експертиза показа, че при инцидента той е шофирал с 195 км в час