Плевенската Окръжна прокуратура разпореди 72-часов арест на четирима от ромите, които пребиха 38-годишен мъж в град Долна Митрополия. Инцидентът е станал в ранните часове на 19 август пред хранителен магазин в центъра на града.

На пострадалия е оказана помощ в Спешното отделение на Плевенската болница. Издадено му е и медицинско свидетелство от Катедрата по съдебна медицина, съобщава БНР.

38-годишният Павлин Илиев излиза с колело да си купи цигари около 1.00 часа през нощта в центъра на града. Пред павилиона заварил група роми, които се карали с продавача, защото отказвал да им продаде алкохол. Без никакъв повод ромите са се нахвърлили върху чакащия отстрани мъж.

В продължение на половин час полицаите са се опитвали да усмирят ромите, които на три пъти започват отново да бият Павлин.

След намесата на притекли се на помощ служители от СОТ, полицаите успяват да приберат побойниците в РПУ-Долна Митрополия.

Днес ромите бяха транспортирани в Следствения арест в Плевен. Хора от Долна Митрополия казаха, че от години са тормозени от набезите на ромската група.