Смъртта на арестанта в Ямбол, не е настъпила в резултат на травми, получени приживе. Това е заключението от извършената съдебно-медицинска експертиза, съобщават от прокуратурата.

Според вещото лице, осъществило експертизата, причина за настъпване на смъртта на 32-годишният мъж е остра дихателна недостатъчност вследствие механична асфикция, която се дължи на обесване. Той отбелязва, че при външния оглед и аутопсията на трупа не са установени видими травматични увреждания в областта на главата, мозъка и мозъчните обвивки. Не са установени и кръвонасядания, наранявания или подутини, което сочи, че смъртта се дължи на механична асфикция, а не на травми на пострадалия, причинени приживе.

По досъдебното производство е осъществен оглед на местопроизшествие, разпитани са шестима свидетели. Назначена е и химико-токсикологична експертиза на кръвта на пострадалото лице, която към настоящия момент не е изготвена.

По досъдебното производство са приобщени и записите от камерите в арестното помещение. Предстои те да бъдат обект на видео-техническа експертиза, която също ще бъде назначена по досъдебното производство.

ОДМВР-Ямбол образува дисциплинарно производство срещу служител от РУ-Ямбол във връзка със смъртта на арестанта.

Калин Стоянов чака резултата от аутопсията на починалия арестант в Ямбол

Калин Стоянов чака резултата от аутопсията на починалия арестант в Ямбол

Той се очаква до края на деня или най-късно утре