15 младежи са задържани пред столичен търговски център на ул. "Николай Коперник", съобщават от пресцентъра на МВР. Те са част от феновете на един от отборите, които днес ще участват в дербито на националния стадион. Групата се състояла от 30-40 души и докато се придвижвала хвърляла пиратки и бомбички.

Инцидентът станал около 11.30 часа. Изпратените на място полицейски екипи прекратили нарушаването на обществения ред.

15-имата задържани са отведени в Първо Районно управление-СДВР. Сред тях има и непълнолетни.

Драконовски мерки за сигурност заради дербито „Левски” - ЦСКА

Драконовски мерки за сигурност заради дербито „Левски” - ЦСКА

Футболната среща блокира центъра

Около час по-късно на бул. "Тодор Александров" част от агитката на другия отбор също хвърляли пиратки и бомбички. Един младеж е пострадал, като е получил нараняване по главата.

Припомняме, че от 14.30 часа на националния стадион "Васил Левски" ще се играе футболната среща между отборите на "Левски" и ЦСКА-София. Във връзка с мача центърът на София е блокиран. Столичната полиция е предприела мерки за охрана на обществения ред и безопасността на движението.

БНР уточнява, че пострадалият е привърженик на "Левски". Факла избухнала в ръцете му. При запалването й, младият мъж получил изгаряния по ръцете и лицето. Пряка опасност за живот му няма.

Сред 15-те арестувани има фенове и на "Левски", и на ЦСКА. Те са задържани заради сбиване в автобус на градския транспорт близо до булевард "Шипченски проход".

По-късно от полицията допълниха, че преди началото на футболната среща на изградените ГКПП-та са били задържани общо 11 души. На единия от входовете са задържани 10 души, носещи пиротехнически изделия, маски, наркотични вещества.

На друг вход е задържан мъж с метална палка.