Футболна среща между "Левски" и ЦСКА-София блокира центъра на столицата.

От 12.30 часа до 16.30 часа се забраняват престоят и паркирането на моста през Националния стадион "Васил Левски и на ул. "Ген. Гурко" между бул. "Васил Левски" и бул. "Евлоги и Христо Георгиеви". Това съобщават от Столична община. Мачът ще се играе на Националния стадион "Васил Левски" от 14.30 часа.

От 13.00 часа до края на мача при необходимост и по преценка на СДВР се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки с изключение на автобусите на масовия градски транспорт по: ул. "Ген Гурко" между бул. "Васил Левски" и бул. "Евлоги и Христо Георгиеви"; бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" между пл. "Орлов мост" и бул. "Черни връх"; бул. Драган Цанков" между бул. Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "П.К. Яворов".

Маршрутът на автобусите по линия 75 се променят частично от 13.00 часа до приключване на футболната среща. Те ще се движат до Военна академия.

Дербито "Левски"-ЦСКА е високо рисково мероприятие

Дербито "Левски"-ЦСКА е високо рисково мероприятие

От "Левски", са сключили договор с лицензирана охранителна фирма

От СДВР уверяват, че са предприели всички необходими мерки за охрана на обществения ред и безопасността на движението заради мача. Служителите на реда ще следят за опазването на реда и за недопускането на инциденти на територията на града.

Полицейски екипи ще съпровождат феновете на двата отбора от сборните пунктове по маршрутите до стадиона.

От пресцентъра на МВР предупреждават, че посетителите на футболната среща ще бъдат щателно проверявани на специално изградени контролно-пропускателни пунктове в района на стадиона.

Униформените няма да допускат пияни зрители. Те ще следят и за забранени предмети и вещи като огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, а също и парфюми и чадъри.

На територията на стадиона малолетни ще се допускат само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация. Тя може да бъде изтеглена от интернет или да се вземе от касите на стадиона, уточняват от полицията.

Футболната среща ще се охранява от частни охранителни фирми. Те ще следят за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждане на срещата.

Органите на реда призовават зрителите да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона, за да се избегне струпване. Вратите за посетители ще бъдат отворени в 12.30 часа.