Десет души са арестувани тази сутрин в София за участие в инцидентите по време на футболната среща между Локомотив Мездра и ЦСКА миналата неделя, съобщиха от пресцентъра на МВР.

На феновете на ЦСКА, вандалствали на стадиона в Мездра, ще бъдат съставени актове по Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия.

Междувременно
Вратарят на Левски Божидар Митрев хванат да шофира с 1,36 промила
                     Още...

Както е известно, двубоят от 19-ия кръг на "А" група беше прекратен след масово нахлуване на терена на Градския стадион в Мездра на привържениците на "червените" при резултат 1:0 за съперника.

На стадиона нямаше полиция, тъй като домакините са отказали услугите на МВР поради високите такси за охрана.

Припомняме, вътрешният министър Цветан Цветанов забрани безвъзмездната охрана на спортни прояви от служители на МВР.

Запалянковците са били разпознати след проучване на видеозаписите от мача.

Те са задържани за кратно в Първо РПУ в София, след което са откарани в Мездра, където бяха изправени пред Районния съд в града.

Три наказателни състава на районния съд в Мездра разгледаха наказателните преписки на 10-имата задържани.

На 19-годишния Л.М. са наложени глоба в размер на 1000 лева и принудителна административна мярка в срок от 2 години да не посещава спортни мероприятия в страната и в чужбина.

Същата административна мярка, но за година и половина, е наложена и на 25-годишния А.К., който отнася и глоба от 300 лева.

Други двама - И.М. на 20 г. и М.П. на 19 г. ще платят глоба от по 200 лева и също няма да могат да посещават спортни срещи в страната и в чужбина за срок от една година.

На четирима задържаните наказанието е глоба от по 200 лева.

Все още не е приключило заседанието за друг уличен участник в инцидента - столичанин на 17 години.

Заради инцидентите БФС наказа ЦСКА със служебна загуба от 0:4, три мача лишаване от домакинство и парична глоба от 15 хиляди лева.

Припомняме, утре на Националния стадион "Васил Левски" е вечното дерби Левски - ЦСКА, което ще бъде охранявано от 1400 полицаи.