Арестуваха 12 души в градовете Девня и Суворово, двама от които са обявени за общодържавно издирване, съобщиха от прокуратурата. Образувани са две досъдебни производства - едно за притежание на наркотични вещества и едно за управление на автомобил след употреба на наркотици.

Главният прокурор Иван Гешев посети двата града във връзка с операция по противодействие на битовата престъпност. По-рано се срещна с магистрати и съдебни служители от гр. Варна.

За момента са проверени 378 лица и 240 автомобила. Пълните резултати от действията на органите на полицията и прокуратурата ще бъдат обобщени след приключването на операцията.

По-рано Иван Гешев посети Апелативна, Окръжна и Районна прокуратура - Варна, както и следствието, за да разговаря лично с магистратите и съдебните служители.

"Посещението в гр. Варна е част от обиколката на главния прокурор Иван Гешев в петте апелативни района, с оглед реализиране на приоритетите на Република България за ограничаване на конвенционалната престъпност, засягаща всички български граждани", пишат от държавното обвинение.