Часове след убийството на 21-годишна жена в София, което стана навръх Международния ден за борбата с насилието над жени, е арестуван 28-годишен. Той е задържан в ареста на СДВР за извършено от него тежко криминално престъпление, съобщиха от МВР.

Убийството е станало в изоставено помещение в района на гара разпределителна в кв. "Слатина". Сигнал за нанесен побой над 21-годишна жена, която е в безсъзнание, е подаден към 14.30 часа днес. При пристигането на екипите на полицията и спешна помощ са констатирали смъртта й.

Води се разследване.

Убива я, но много съжалява

Убива я, но много съжалява

Ако погледнем последствията - разлика между животното от Цар Калоян и тихия IT специалист няма. Имаме една убита и една полуубита жена, чийто живот е свършил

На фона на това днес се отбелязва Международния ден за елиминиране на насилието над жени. В центъра на София се провежда мирно шествие под надслов "Нито една повече", което е и мото в националната кампания. Шествието е в памет на убитите от своите партньори жени през последните години, но и в подкрепа на живите и живота.

Инициативата е част от задачите на организацията и управляваните от нея услуги да информира и допринася за изграждане на устойчиви позитивни нагласи в защита на най-уязвимите.