Арестуваха 32-годишен мъж при спецакцията в столичния квартал Бояна късно вечерта в понеделник срещу вторник. Специализираната операция е реализирана под ръководството на Софийска градска прокуратура, съобщиха от МВР.

Спецакция срещу наркопазара в София

Спецакция срещу наркопазара в София

В кв. „Бояна” е открита оранжерия...

Акцията е дни след проведена спецоперация на територията на София, при която криминалисти на СДВР откриха и иззеха близо 2 кг кокаин.

Задържаха дилър в София с кокаин за 500 000 лв.

Задържаха дилър в София с кокаин за 500 000 лв.

В автомобила му са открити 3 вида дрога

Столичните криминалисти претърсиха два адреса - в село Бистрица и столичния кв. Бояна. В 3-етажна къща в кв. Бояна на всеки етаж, включително и в мазето, са изградени лаборатории за отглеждане на марихуана. В обособените оранжерии имало всичко необходимо за отглеждането на растението - таймери, въздуховоди, климатици, торове и други течности за обогатяване.

Иззети са общо 268 саксии със засети растения от рода на марихуаната, които били в различен стадий на растеж. Мократа листна маса е събрана в 5 чувала. При претърсването са открити и други два чувала с готова вече за разпространение суха тревна маса, дала реакция при наркотеста на марихуана.
От прокуратурата уточниха, че в единия чувал имало готова за продажба марихуана, а в другия - със суха тревиста маса,

От другия адрес столичните криминалисти иззели още 6 малки дози марихуана.

Към момента са извършени разпитани са лица, имащи отношение към случая. Предстои извършването на множество процесуално-следствени действия - назначаване на експертизи, които да установят точното количество на иззетата марихуана и др. Активните действия по разследването продължават, увериха от полицията.