От Софийска районна прокуратура разследват Н.М. за извършена измама, съобщиха от прокуратурата. Той е в ареста.

На 03 февруари 2021 г., в столично заведение на ул. "Граф Игнатиев" № 26 обвиняемият Н.М. заради 600 лева заблудил В.А., като се представил за старши прокурор. Той казал, че неговият кум Н.С. е заместник главен прокурор и като такъв може да съдейства да бъде изменена мярката за неотклонение на обвиняемия М.М. от "задържане под стража" в "домашен арест".

На следващия ден - 04 февруари 2021 г. той взел 600 и го заблудил, че ще съдейства да бъдат внесени инжекции в затвора за лечението на М.М. За тази измама на 05 февруари 2021 г. му взел 200 лева.

Обвиняемият Н. М. е на 35 години, осъждан. Изготвено е постановление за привличането му към наказателна отговорност, като му е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 209, ал.1 от НК.

"Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа", пишат от държавното обвинение. На 11 юни 021 г., да бъде внесено искане в съда за разглеждане на делото за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража".