По искане на Окръжната прокуратура в Добрич съдът взе мярка за неотклонение "Задържане под стража" на обвиняем за убийство. В ареста с най-тежката мярка за процесуална принуда е 64-годишният Исмаил А., който с преправена в незаконно огнестрелно оръжие въздушна пушка умишлено умъртвил съседа си Марин Я.

Тежкото криминално деяние е извършено на 13 ноември в добричкото село Смолница. Четирима мъже, сред които убиец и жертва, се събрали и употребили значително количество алкохол. Между обвиняемия Исмаил и 72-годишния Марин Я. започнал спор кой произвежда по-хубаво вино. Марин ударил в окото Исмаил и седнал да си допие питието.

Исмаил отишъл в дома, взел преправената пушка и се върнал в дома на съседа си. Насочил оръжието към жертвата и го прострелял в гръб. 72-годишният мъж починал на място.

Днес в съдебно заседание обвиняемият Исмаил А. призна вината си за убийството. Въпреки това съдът определи мярка за неотклонение "Задържане под стража", която може да бъде обжалвана пред Апелативния съд във Варна.