Арестуваха 70-годишен мъж за умишлено убийство. Това стана по искане на Окръжна прокуратура-Стара Загора, съобщиха от държавното обвинение.

По искане на Окръжна прокуратура-Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо Веселин Д., на 70 години.

Той е привлечен като обвиняем за умишлено убийство. На 26 април 2017 г. в МВР-Казанлък се явил обвиняемият Веселин Д., който заявил,че същия ден около 7 часа сутринта, като отишъл в апартамента на майка си в гр. Казанлък, я намерил на пода безжизнена и жилището било разхвърляно.

В хода на разследването е установено, че обвиняемият Веселин Д. системно нанасял побой над майка си. Именно от нанесените последни травматични увреждания е последвала смъртта на 94-годишната жена.

Веселин Д. е привлечен в качеството на обвиняем на 27 април 2017 година.

Окръжна прокуратура-Стара Загора е внесла искане в съда за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемия. С протоколно определение от 28 април 2017 г.

Окръжен съд-Стара Загора е взел по отношение на обвиняемия Веселин Д. мярка за неотклонение "задържане под стража". Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд-Пловдив.