В Украйна арестуваха Евелин Банев - Брендо, съобщи Нова телевизия, позовавайки се на МВР.

Той ще остане 20 дни в ареста там, след което българската прокуратура има право да поиска екстрaдицията му у нас.

България не е дала Брендо на Италия и на Румъния

България не е дала Брендо на Италия и на Румъния

Все още издирваме Евелин Банев - Брендо, за да влезе в затвора у нас за 6 г.

В България Евелин Банев има шестгодишна присъда от 2018 г. за финансови престъпления, пране на пари, свързани с наркотрафик.

Присъдата на Брендо влезе в сила на 26 април 2018 г., но въпреки разпореждането на Софийската градска прокуратура и въпреки че той е с наложена забрана за напускане на страната, той не бе открит на нито един от адресите и се оказа, че не се знае къде е. От тогава е в неизвестност и бе обявен за местно, общодържавно и международно издирване.

Освен в България срещу Банев има присъди за наркотрафик в Италия, 20 години, и в Румъния от 10 години и половина. Заради това и Брендо се издирва от Интерпол.

Заради делото му тук и въпреки че бе задържан в Италия, властите го предадоха на страната ни. Букурещ също е искал от България да предаде Брендо, но тогава СГС поиска допълнителна информация по случая.

Малко преди старта на делото в Италия срещу Евелин Банев беше отвлечена 10-годишната дъщеря на Брендо - Лара. Тя беше повече от 45 дни в плен, а след това изненадващо освободена. И до този момент не е ясно какъв откуп е платен, ако е платен, и кои са похитителите.

С европейска заповед за арест издирват Брендо

С европейска заповед за арест издирват Брендо

Няма го на известните адреси и местонахождението му в страната е неизвестно

Последната публична поява на Евелин Банев е от март 2017 г., когато лично чу от апелативния съд в София присъдата си за прането на пари.