В Италия започва делото срещу Евелин Банев-Брендо. Той е подсъдим като част от организирана престъпна група за трафик на кокаин от Латинска Америка за Европа.

Срещу него има повдигнати обвинения и за пране на пари, спечелени от дрога и прехвърлени в швейцарски банки, припомня БНТ.

В момента Баневсе намира в италиански затвор. Той беше екстрадиран в Милано след арест в рамките на операцията „Кокаинови крале" миналото лято. Властите в Италия го връщат в България единствено за заседанията по делото, което паралелно се води срещу него тук.

10-годишна дъщеря на Брендо беше отвлечена от трима маскирани мъже във вторник сутринта пред дома й в квартал "Бояна", когато тръгваше за училище. До момента няма информация похитителите да са се свързали със семейството.

Една от версиите, по които се работи за отвличането на 10-годишната Лара е за сплашване на Банев, за да не дава показания пред италианския съд днес.

Главният прокурор Сотир Цацаров вече обяви, че отвличането й е знак към бащата. Той беше категоричен, че по случая се работи интензивно.

Вчера майката на момичето Моника Добринова се обърна към похитителите, за да ги помоли да се свържат с нея. и да й кажат какво е състоянието на Лара в момента.

Детето е живо, тъй като никой не хвърля толкова ресурс да отвлече някого и да го убие веднага, заяви тази сутрин в ефира на Нова телевизия експертът по сигурност и антитероризъм Пламен Василев. Той е на мнение, че дори мотивът за отвличането да е сплашване на бащата, похитителите ще поискат и откуп.

След днес ще видим дали в рамките на няколко дена ще има обаждания, като това обаждане може да остане и тайна. Най-добрият съвет е да се запази спокойствие и търпение, посочи той.

Психологът Пламен Димитров беше категоричен, че във всяка една възраст шокът за жертвите на такова похищение оставя трайни последици и се изисква намеса на специалист, който да работи с жертвата продължително време.