Арестуваха за 72 часа четирима мъже на възраст от 20 до 25 години за въоръжен грабеж, съобщи прокуратурата. Те са от София и от Перник.

Задържани са за грабежа на шофьора от Горна Оряховица, който доставял резервни части в столицата. Мъжете са искали да присвоят по-крупна сума - 50 хиляди лева.

Трима от задържаните са проследили от София до Горна Оряховица 44-годишния шофьор, доставчик на стоки. Пред дома му те го заплашили с пистолет, но взели само наличните триста лева, мобилни телефони и документи.

Едното от лицата е служител във фирма, с която жертвата е имала търговски отношения. Той е подал информация за автомобила, навиците на шофьора и че предоставената стока била за около 50 хиляди лева.

С колата на друг от арестуваните, на която междувременно били монтирани откраднати номера от трабант, тримата проследили жертвата до дома ѝ в Горна Оряховица.

Очакванията им за крупна сума обаче не се оправдали. Клиентите в столицата плащали стоката по банков път и шофьорът имал само триста лева.

Районната прокуратура в Горна Оряховица е повдигнала обвинения на четиримата, които са задържани за 72 часа. Обвинението ще иска от съда да им наложи постоянен арест. Разследването продължава, назначени са и експертизи.