Арестуваха двама 47-годишни мъже в София при опит да извършат сделка с голямо количество наркотични вещества, съобщиха от МВР. Столичанинът Ж.С. /47 г./ е криминално проявен, регистриран за извършено престъпление по чл.195 от НК. Неговият връстник В.П., също от столицата.

Спецоперацията по противодействие на наркоразпространението е извършена от служители на отдел "Наркотици" при ГДБОП и сектор "Разследване" - СДВР.

Действията са извършени под ръководството и надзора на Софийска градска прокуратура във връзка с водено досъдебно производство. При обиск у задържаните са открити и иззети мобилни телефони със СИМ карти.

При претърсването на автомобила, управляван от Ж.С., са намерени два пакета, съдържащи 1 кг кафяво прахообразно вещество, реагирало на хероин. Последвали претърсвания и в жилищата на задържаните - от дома на Ж.С. са иззети малки количества кафяво прахообразно вещество, дало положителна реакция на хероин при полевия наркотест, и пликче с марихуана.

С постановление на Софийска градска прокуратура на Ж.С. е повдигнато обвинение за извършено и е арестуван за 72 часа. Работата по документирането на случая продължава.