За ден полицаи от Първо РУ и сектор "Криминална полиция" при ОД на МВР-Пловдив установиха и задържаха извършителите на въоръжен грабеж от 28 април.

Вчера около 18 часа в района на Събота пазар в кв. "Кючук Париж" при специализирана полицейска операция е заловен единният от нападателите - 22-годишен мъж от Пловдив, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Младежът не оказал съпротива. По първоначални данни той е наркозависим и преди около седмица се е прибрал в града от чужбина.
Съучастникът му - 27-годишният испански гражданин, е бил заловен от полицаите около два часа по-късно в жилището на пловдивчанина в кв."Кючук Париж". Чужденецът е безработен.

Припомняме, на 28 април двама непознати мъже нахлуха в златарско ателие на ул."Пере Тошев" и заплашиха с пистолет и нож собствениците на магазина. После отнеха златни накити на стойност около 35 000 лева и побягнаха в неизвестна посока.

Собствениците на магазина бързо последваха грабителите. Настигнаха ги и при опит да ги задържат последва престрелка между четиримата мъже. Двамата нападатели успяха да избягат без "плячката" си.

В резултат на проведените бързи оперативно-издирвателни действия и благодарение на проявения професионализъм само за един ден пловдивските полицаи задържаха авторите на грабежа.

Към момента се установява съпричастността на 22-годишния мъж и към въоръжен грабеж в магазин за хранителни стоки на ул."Тодор Александров" в Пловдив, регистриран на 25 април.

Двамата заподозрени са задържани за 24 часа в ареста на Първо РУ-Пловдив и срещу тях ще бъдат повдигнат обвинения за извършено престъпление по чл.199 от НК.