Двама мъже са задържани за притежание и разпространени на наркотици в Елхово и Ямбол.

 

На 28 април на територията на Елхово е проведена полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с наркотици. В хода на акцията полицаите извършват процесуално-следствени действия в частен имот в село Горска поляна, стопанисван от 54-годишен мъж.

В двора на имота органите на реда намират засети над 2700 растения марихуана в ранен стадий на развитие.

При претърсването на къщата на 54-годишния мъж, полицаите откриват и изземват 1.685 кг суха тревиста маса, която също се оказва марихуана. Намерени са и конопени семена.

Полицаите продължили претърсването и открили домашна мини оранжерия. Тя била оборудвана с алуминиево фолио, осветление, отопление и стабилизатор.

54-годишният мъж е задържан. Срещу него е повдигнато и обвинение за притежание и разпространение на наркотици. На 2 май, вторник, Районния съд в Елхово постановява постоянна мярка "задържане под стража" срещу обвиняемия. Работата по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство.

За постоянно в ареста остава и 29-годишен жител на Ямбол. Той е задържан на 27 април в хода на полицейска операция за противодействие на наркоразпространението в града.

При претърсването на дома на мъжа и неговия автомобил полицаите открили и иззели около 50 г марихуана и около 5 г бяло кристалообразно вещество, което реагирало при наркотеста като метамфетамин.

В хода на разследването срещу 29-годишния мъж е установено и че задържания е съпричастен към продажбата на наркотични вещества в областния град.

Мъжът е бил задържан за 72 часа. На 29 април Окръжният съд в Ямбол постановява постоянна мярка "задържане под стража". Работата по този случай също продължава в рамките на образуваното досъдебно производство.