Млада двойка русенци са задържани за въоръжен грабеж. Случаят се разиграл вчера вечерта в русенския квартал "Чародейка", съобщиха от пресцентъра на МВР.

Около 18.30 часа в магазин за хранителни стоки до входа на един от блоковете влезли момче и момиче, с нахлупени до очите тъмни шапки.

Нападателката насочила към продавачката пистолет и й наредила да дава парите. Жената, обаче отказала, развикала се за помощ и криминалната двойка се опитала да изчезне.

Минаващи наблизо чули виковете й за помощ, подпрели входната врата на магазина и не дали възможност на нападателите да се измъкнат.
Гражданите се обадили в полицията като междувременно пристигнал и собственикът на магазина, който също се намесил в задържането на грабителите.

На сигнала за грабеж бързо се отзовали два патрулни екипа от ОДМВР-Русе. На местопрестъплението е извършен оглед от дежурна оперативна група. Младата двойка е отведена в районното управление.

Установена е самоличността на двамата русенци, атакували магазина - и двамата на 22-годишна възраст. Мъжът е криминално проявен и осъждан.

Полицията е иззела оръжието на нападението - газов пистолет.