29-годишен шуменец е задържан за срок до 24 часа в полицейския арест в Шумен след възникнал скандал в града по време на който пречил на полицейски служител да изпълни служебните си задължения, съобщиха от местната полиция.

Малко след 22 часа в сряда на пл."Кристал " в града водач на лек автомобил БМВ с разградска регистрация спрял на пешеходна пътека, за да даде път на трима пешеходци. Единият от тях започнал да рита автомобила.

Шофьорът оставил колата си на паркинга. Заедно с негов приятел отишъл при буйния пешеходец и го питал защо рита колата. По думите му, в това време мъжът, който ритал автомобила извадил нож. Шофьорът И.И. се уплашил и го избутал. Мъжът паднал и си ударил главата.

На място пристигнал екип на полицията и спешна помощ. Дежурният лекар установил малка рана в областта на главата. При обработване на раната мъжът, във видимо нетрезво състояние, избутал медицинското лице.

Бил предупреден от полицейските служители да не буйства, но мъжът започнал да бута и тях. Самоличността му е изяснена, това е П.Б./29г./ от Шумен. Мъжът е задържан, съставен му е акт по ЗМВР и по ЗБЛД.