Арестуваха седмина, изнудвали възрастна жена в Септември да й ремонтират покрива и цената на труда им постоянно нараствала, съобщиха от МВР.

При редовния си обход полицаи забелязали лека кола с врачанска регистрация. До нея стояли седмина мъже, на възраст от 27 до 36 години, от различни села в околността.

Мъжете били пред къща в града. При проверка на дома, в него била изплашената 76-годишна стопанка. Малко по-рано от групата настойчиво й предложили бърз и евтин ремонт на покрива. Те казали, че ще й сменят улуците само за 50 лева.

След много уговорки и убеждаване от страна на "майсторите" доверчивата жена се съгласила и бригадата бързо започнала работа.

Веднага след началото сумата за ремонта нараснала с още почти 1000 лева. Жената казала, че няма толкова пари, но мъжете били непреклонни. Те стояли до дома й, за да я принудят да плати.

Пенсионерката им дала единствените 200 лева, които имала в брой, но те я заплашили. Така тя била принудена да отиде и да изтегли още 600 лева.

Дори и след предаването им, гастролиращите майстори продължили да я притесняват, докато не били арестувани.

От МВР уточниха, че шестима от "майсторите" са с криминални прояви и са известни на полицията. Прокуратурата продължава работа по случая.