Масирана полицейска акция се проведе днес в Севлиево, съобщи Нова телевизия. Части на града са били блокирани от специализираните полицейски сили и от жандармерия.

Разследването е в Митническото бюро в Севлиево по досъдебно производство за действаща от началото на 2017 г. организирана престъпна група с участието на длъжностно лице - началник на Митническото бюро Севлиево.

Събрани са доказателства за това, че началникът на бюрото е извършила престъпление по служба, изразяващо се в превишаване на властта, за да облагодетелства сина си. Тя се е обаждала на колеги от митническия пункт в Горна Оряховица и е настоявала от тяхна страна да бъде допуснат фиктивен износ на камиони в полза на дружество, което е собственост на сина й.

Освен това прокуратурата разполага и с доказателства, че началникът на Митническото бюро в Севлиево е предупредила трафикант на акцизни стоки без бандерол за предстояща проверка на митничарите.

При спецоперацията днес са задържани трима, като предстои да им бъдат повдигнати обвинения. Това са началникът на Митическо бюро Севлиево, нейният син и лицето, спрямо когото тя е спомогнала да бъде осуетено наказателно преследване.

Събират се доказателства и за съпричастие и на други лица.