Полицията арестува трима от Велинград, заподозрени за кражби от офиси, автосервизи и автоморги. Арестувани са двама братя на 19 и на 20 г. от велинградския квартал "Анезица" и техен 20-годишен съучастник, жител на септемврийското село Семчиново. И тримата са с множество криминалистични прояви, осъждани са, като с най-много присъди се оказал единият от братята, съобщиха от МВР.

Всички случаи по разследването са докладвани на Окръжната прокуратура в Пазарджик. Първоначалният им арест е удължен до 72 часа.

Разследването срещу тях започнало още в края на месец ноември. На 4 декември вечерта 63-годишна жена от Батак сигнализирала, че на кръстовище при опит да отключи паркирания си автомобил била нападната от двама непознати. Единият издърпал дамската й чанта с лични документи, сумата от над 400 лева и ключове. Нападателите избягали.

Няколко часа по-късно бил подаден сигнал от охранителна фирма, че е разбит офисът им във Велинград. Полицаите установили, че е открадната каса с наличните пари от оборота. Криминалистите засекли извършителите, които, за да избягат от полицаите, захвърлили непокътната металната каса в дере и се укрили.

Всички случаи по разследването са докладвани на Окръжната прокуратура в Пазарджик. Полицаите проверяват дали те са крадците в православен храм, намиращ се в единия от кварталите на курорта.