Днес лидерът на АТАКА Волен Сидеров и съпартиецът му Десислав Чуколов са призовани да се явят на разпит в Националното следствие съответно в 10 и 11 часа по случая с нахлуването им в НАТФИЗ в нощта след местните избори на 25 октомври.

Както е известно обаче, главният прокурор Сотир Цацаров ще поиска задържането на на двамата за 72 часа, но дали ще бъде взета най-тежката мярка за неотклонение, решава съдът.

На народните представители, които окончателно се простиха с имунитета си, са повдигнати обвинения за хулиганство, извършено с изключителен цинизъм и дързост.

На Сидеров ще бъде повдигнато и друго обвинение - за принуда. То е заради действията му, насочени срещу студентка от НАТФИЗ. Лидерът на „Атака" извил китките на момичето, за да пусне телефона, с който го снимало. За това престъпление Сидеров може да получи наказание от шест години лишаване от свобода.

Миналата седмица, депутатите дадоха разрешение за искането на прокуратурата да бъдат арестувани.

Според Сидеров, зад това искане се крие желанието му за отмъщение, заради това, че с Чуколов са вносители на поправки в конституцията, с които се съкращават мандатът и правомощията на главния прокурор.

Националистите искат съкращаване на прекалено удължения мандат на главния прокурор от 7 години на 5 години и възможност с 50 + 1 от гласовете на народните представители той да бъде отстраняван.

Сидеров заяви, че възнамерява да води защитата си в съдебна зала сам.