От 27 септември стартира специализирана полицейска операция срещу купения вот на територията на цялата страна. Това обяви МВР-шефът Атанас Илков преди днешното заседание на Министерски съвет.

В хода на всички такива операции се установяват и други престъпления, посочи Илков по повид изнасяните данни от Областните дирекции на МВР през последните две седмици и в голяма степен присмехулните коментари. 

Ще продължим да работим в същите темпове, подчерта той. Нашите служители не бездействат, отхвърли критиките силовият министър.

Министърът настоя МВР да не се използва политически в кампанията, без обаче да уточнява каква и коя точно кампания има предвид. Няма нещо като феномен в търговията с вот за тези избори, по думите му.

Малко след коментара на Атанас Илков и премиерът Димитър Главчев се похвали с резултатите от полицейските операции, които осигурявали честен изборен процес, без никакви изкривявания.

Главчев отчете 68 постъпили сигнала за купуване на гласове, 160 специализирани полицейски операции, над 500 издадени протокола и задържани 30 души60 досъдебни производства.

И Главчев се хвали с 30-те задържани в борбата с купения вот

И Главчев се хвали с 30-те задържани в борбата с купения вот

160 специализирани полицейски операции били проведени