Говорителят на главния прокурор Сотир Цацаров - Румяна Арнаудова, огласи подробности по случая с поискания имунитет на депутата от БСП Манол Генов, във връзка с разследване за купуване на глсове по време на предизборната кампания за последните избори, проведени през март.

Арнаудова разказа, че били изготвени списъци, като за всеки глас се плащали по 25 лв. Генов имал и съучастник- бизнесменът Николай Христев. По думите на Арнаудова, именно Христев бил "по-активният".

Срещу него били събрани доказателства и за друго провинение- че мотивирал главния архитект на Асеновград да допусне строителство в защитена територия. Арнаудова уточни, че за тази цел е било необходимо разрешение от министъра на културата. Такова, обаче, нямало.

Манол Генов обещал на главния архитект на Асеновград да му ходатайства за повишение на заплатата, ако разреши строителството, въпреки че няма съгласие на министъра на културата. Арнаудова цитира думите на Генов, които били: "за да не спираме инвестиционните намерения на хората".

Цацаров иска имунитета на двама депутати
Обновена

Цацаров иска имунитета на двама депутати

На Манол Генов за купуване на гласове и на Димитър Гамишев за блъснат и убит човек