Автобусът на фен клуба на "Левски" е изпотрошен с камъни по време на движение по АМ "Тракия". В района на Ябланица пък автобуси и коли, превозващи фенове са засекли автобус и кола на фенове на противниковия отбор и са изпотрошили стъклата на превозните средства. 

13 души са арестувани на срещата между "Левски" и ЦСКА

13 души са арестувани на срещата между "Левски" и ЦСКА

Те са отведени в различни полицейски управления

Автобусът на "Левски" от Панагюрище пътувал по АМ "Тракия" посока София за дербито "Левски"- ЦСКА, информира bTVАвтобусът бил засечен край Вакарел на автомагистрала "Тракия" от десетина автомобила.

Един от пътуващите в автобуса - Тони Наплатанов разказал, че от колите излезли 30-40 мъже с качулки и започнали да хвърлят камъни по автобуса. Така изпочупили стъклата на фенбуса.

Забраняват паркирането в центъра на столицата заради футболно дерби

Забраняват паркирането в центъра на столицата заради футболно дерби

Ограничението ще бъде до края на дербито

Колите били с хасковска и старозагорска регистрация, но мъжете носели качулки.

Наплатанов заяви, че веднага е подаден сигнал на спешния телефон 112. И се очаква намесата на полицията по случая.

От полицията информират, че около 10 и 30 часа пък е получен сигнал за инцидент в района на Ябланица. Пътуващи с два автобуса и два автомобила фенове са засекли автобус и кола, в които били привърженици на другия отбор.

Излезли маскирани мъже и с бухалки и камъни изпотрошили стъклата на превозните средства.

По първоначална информация от инцидента няма пострадали, но има сериозни материални щети. Жертвите успели да стигнат до Ябланица, където са потърсили помощ в местното Рйонно управление.

В района на Тетевен е засечен единият от автомобилите, които засекли автобуса. и са задържани двамата мъже, пътуващи в него.

Мачът между двата отбора започва в 13:00 ч. на Националния стадион "Васил Левски".