Автокрадецът Ярослав Димитров-Яро е задържан снощи в Петрич. Издирван е с европейска заповед и се е представял с чужда лична карта, съобщава НоваТВ.

Доведен е в Благоевград към 20 часа и след направената справка е установено, че това е 35-годишния Ярослав, роден в Герман и с влязла в сила 8-годишна присъда за автокражби в цялата страна.

Издирван в цяла Европа и не може да бъде задържан в благоевградския следствен арест, поради което е транспортиран в София, за да излежи присъдата си.

Съдът разреши на „прочутия" Ярослав да излежи словенската си присъда у нас

Съдът разреши на „прочутия" Ярослав да излежи словенската си присъда у нас

10 месеца в затворническо общежитие от открит тип при общ режим

Припомняме, Ярослав Димитров се прочу с това, че вбеси премиера Бойко Борисов и през 2015 година трябваше да излежи 10-месечната си присъда, постановена от съд в Словения на родна земя.

Случаят на Яро стана скандално известен, тъй като полицията се задейства и арестува крадеца, едва след като клип с негова кражба взриви социалните мрежи.

На 27 август 2015 г., няколко часа след като изненадващо състав на Софийски градски съд освободи без всякаква мярка за неотклонение автокрадеца Димитров, прокуратурата съобщи, че го е арестувала отново.

Шоу на съда и прокуратурата - едните пускат Ярослав, другите веднага го арестуват

Шоу на съда и прокуратурата - едните пускат Ярослав, другите веднага го арестуват

Няколко часа, след като изненадващо състав на Софийски градски съд освободи без всякаква мярка за неотклонение автокрадеца Ярослав Димитров, прокуратурата съобщи, че го е арестувала отново