Автоджамбазинът Ярослав Димитров - Яро, който се прочу с това, че вбеси премиера Бойко Борисов, ще излежи 10-месечната си присъда, постановена от съд в Словения на родна земя.

Това реше Софийски градски съд на заседание, на което разгледа екзекватурата - искане за това присъдата да бъде в изпълнение в България.

Припомняме, случаят на Яро стана скандално известен, тъй като полицията се задейства и арестува крадеца, едва след като клип с негова кражба взриви социалните мрежи. Докато извършваше престъплението Ярослав Димитров се намира също под съдебна мярка.

Освен провиненията у нас, Ярослав Димитров има и такива зад граница - Словения осъди на 10 месеца затвор автокрадеца с богато криминално минало. Той се е опитал да вкара в страната крадена кола.Срещу него има общо три европейски заповеди за арест - една от Словения и две от Италия.

Съдът преведе текстовете на словенския наказателен кодекс към съответстващите на българския закон и определи, че Яро ще лежи 10 месеца в затворническо общежитие от открит тип при общ режим. От присъдата му ще бъдат приспаднати 8-те дни арест в Словения.

Паричната глоба на стойност близо 4000 евро автокрадецът ще трябва да заплати. Решението подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Апелативния съд.