Трима са задържани за телефона измама в Бургас след сигнал. Сигналът за телефонната измама постъпил в Пето РУ - Бургас на 6 март. 69-годишна бургазлийка съобщила, че съмнителни хора ѝ потърсили 2000 лева, които да бъдат използвани за операцията на пострадал роднина. Жената била добре запозната със сценария и веднага се обадила в полицията.

В резултат на сигнала били предприети незабавни действия, които довели до задържането на трима мъже от бургаския квартал "Горно Езерово". О.Х. (18 г.), П.Р. (27 г.) и Г.Б. (35 г.) са задържани за срок от 24 часа. Пред разследващите те направили пълни самопризнания за опита си да вземат пари от възрастната жена.

В хода на разследването става ясно, че двама от тях, О.Х. и П.Р. са участвали и в друга телефонна измама - на 1 март, тази година, те приложили схемата върху 71-годишна жена, която им дала 2000 лв. Продължава работата по цялостно документиране на престъпната дейност на мъжете.

Днес, в хода на разследване на криминалисти от Велико Търново, стана ясно, че двама мъже от Русе - .Ж. (54 г.) и Й.Й. (48 г.), задържани за телефонни измами в края на миналата седмица при съвместни действия на служители от ОДМВР - Велико Търново, Габрово и Русе, са извършили и други измами по схемата "пари за операция на близък". Жертва на измамниците била 86-годишна жена, от която били взети 1500 лв.