Проверяват униформени за осуетяване на наказателната отговорност на шофьора, прегазил 6-годишно момче в Панагюрище. Проверката за неправомерни действия на служителите на реда е разпоредена от МВР шефа Румяна Бъчварова, съобщават от ведомството.

От вътрешното министерство уточняват, че комисията, която извършва проверката, е ръководена от Дирекция „Инспекторат". В състава й са включени и експерти от ГД „Национална полиция".

След като проверката приключи, резултатите ще бъдат огласени, посочват още от министерството на Бъчварова.

Припомняме, около 20.00 часа на 14 април 6-годишният Петьо Гевечанов излязъл на уличното платно с колелото си и бил блъснат от кола, шофирана от Цветан Пъков. Това се случило на улица „Братя Дейкови", на изхода за град Стрелча.

Според обвинението Пъков умишлено е нарушил правилата за движение по пътищата, като е управлявал лек автомобил Audi Q7 с превишена скорост в населено място. Той е наказван многократно - повече от 20 пъти, за нарушения по пътищата.

Днес Пазарджишкият окръжен съд трябва да реши дали да остави Пъков в ареста. Искането е отправено от Окръжната прокуратура.