Вътрешният министър в оставка Румяна Бъчварова свиква в 14.00 часа кризисен щаб по сигурността заради атентатите в Турция и Германия. В него участие ще вземат службите и военните.

Пред журналисти в Народното събрание Бъчварова обясни, че на заседанието на кризисния щаб ще се обсъди дали трябва да се вземат допълнителни мерки по сигурността в страната ни.

Припомняме, че снощи в Анкара бе застрелян посланикът на Русия в Турция. Покушението бе извършено, докато дипломатът държал слово по време на откриването на фотоизложба. По-късно същата вечер камион се вряза в коледен базар в германската столица Берлин. Загинаха 12 души, а над 50 бяха ранени.

Конкретна заплаха за терористичен акт у нас няма, уверява главсекът Костов

Конкретна заплаха за терористичен акт у нас няма, уверява главсекът Костов

Взети са всички необходими мерки

Тази сутрин главният комисар на МВР главен комисар Георги Костов обяви, че няма конкретна заплаха за терористичен атентат на територията на страната ни. Той увери, че МВР е взело всички мерки за засилване на сигурността. 

Това, което виждаме в Германия е, че там е поразена мека цел, подчерта Румяна Бъчварова. Тя допълни, че ситуацията в Турция също е доста сложна.

По-рано темата е обсъдена с премиера Бойко Борисов.