Подобряването на електронните услуги в българската съдебна система ще се усети в много близко бъдеще и от това ще могат да се възползват всички български граждани и юридически лица.

Това каза заместник-министърът на правосъдието Маргарит Ганев пред участниците в семинара "Електронно правосъдие", който се проведе в София, съобщиха от правосъдното ведомство.

По думите му България вече притежава детайлна концепция за електронно правосъдие за следващите няколко години, която е съобразена с европейските изисквания.

Той изтъкна, че електронното правосъдие и по-точно електронните услуги са в основата на бъдещото развитие на правосъдната система.

Семинарът е по проект "Изпълнение на Стратегията за реформа в съдебната система чрез въвеждане на информационни технологии - Електронно правосъдие" на Програма ФАР.

В него са участвахли представители на Европейската комисия, на Висшия съдебен съвет, на водещи фирми в областта на информационните технологии, както и международни експерти по електронно правосъдие.