България и Гърция обсъждат възможност за предприемане на допълнителни мерки с цел гарантиране на сигурността на българските граждани при пътуванията им до съседна Гърция през летния сезон. 

Потвърждава се готовността полезната практика от миналата година да продължи и през този летен сезон такива патрули да продължат работа на територията на полицейската дирекция в Ксанти. Смесени полицейски екипи са излъчени и на територията на полицейска дирекция Кавала.

Работна среща между директора на ОДМВР-Смолян ст. комисар Николай Димов и полицейския директор на полицейска дирекция Ксанти Йоанис Караманлис се проведе в Златоград. 

В хода на срещата са обсъдени и въпроси, свързани с мигрантския натиск на територията на Гърция, както и възможности за сътрудничество в тази област.

Каракачанов иска повече контрол в черноморските курорти

Каракачанов иска повече контрол в черноморските курорти

Но да не се пречи на туристите, няма как да се въвежда комендантски час

Двама германски полицаи може да помагат в курортите във Варна, това е заявила Германия през Министерството на вътрешните работи, съобщава БНТ. В Морската градина патрулират велополицаи, такива патрули ще има и в "Златни пясъци". 

МВР-Варна съобщава, че 42 полицаи от вътрешността на страната са командировани в курортните комплекси. През юли и август се очака да пристигнат румънските полицай, които традиционно оказват съдействие на своите български колеги.

Намалява броят на регистрираните грабежи, които за първите пет месеца са 42 - с 10 по-малко от предходната година. От тях са разкрити повече от половината. Посегателствата над имущество също са значително по-малко - регистрираните престъпления са 1085, от които 22 % са разкрити. Това бележи спад с 382 регистрирани престъпления против собствеността спрямо същия период на 2017 година.