Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов иска повече контрол в черноморските курорти през летния сезон, но без да се пречи на туристите.

"Няма как да въведем комендантски час. В казармата има вечерен час, ред и дисциплина, но това не е казарма, а курорт", коментира пред Дарик Каракачанов.

Заподозреният за убийството в Слънчев бряг закопчан на границата при опит да избяга
Обновена

Заподозреният за убийството в Слънчев бряг закопчан на границата при опит да избяга

Хазартният бос Коста Миджурин беше застрелян

Слънчев бряг не за първи път е арена на криминални прояви и Каракачанов смята, че МВР ще предприеме всички необходими мерки не само в курорта, но и по цялото Черноморие, за да има по-малко инциденти като среднощното убийство на хазартния бос Коста Миджурин.

Припомняме, че при стрелбата в Слънчев бряг на 8 юни 2016 г. загина един от бодигардовете на Митьо Очите, а самият той получи 5 огнестрелни рани и беше с опасност за живота.

Няколко дни след стрелбата трима души бяха обвинени. Тодор Славов получи обвинение за убийството на гарда на Очите и съдружник в "Аркус Сигурност България" Александър Алексиев. За опита за убийство на Желязков бяха обвинени Георги Иванчев и Радослав Димитров. По-късно прокуратурата образува и дело за организирана престъпна група с лидер Божидар Димитров - Кравата.

Прокуратурата разследва палежа на ресторанта, където бе стрелбата по Митьо Очите

Прокуратурата разследва палежа на ресторанта, където бе стрелбата по Митьо Очите

Ще бъде назначена и пожаро - техническа експертиза

Във връзка с акция на Валери Симеонов срещу шума в летните заведения в Слънчев бряг, Каракачанов коментира, че "трябва да има някакъв ред по отношение на музиката, но аз не го приемам като вечерен час, след който да спираш музиката навсякъде. Все пак хората си взимат отпуска и идват да се веселят".

"Има определени заведения, не само в Слънчев бряг, а и в други курорти, където след 12 часа прекалено силната музика пречи на другите да почиват, но мисля, че това може да се уреди с една наредба", добави министърът на отбраната.