Kулминацията на кампанията "Българската Коледа" спектакъл в Народния театър, провел се вчера, информира БНТ.

 2 600 000 лева е събраната досега сума.

Според президента Първанов, под чийто патронаж е кампанията, равносметката от поредното издание е не в цифрите, а в помощта за децата.

Той сподели, че преди стартирането на "Българската Коледа" е виждал кувьози, облепени с тиксо, докато сега това вече е рядка гледка.

37 деца и 14 детски клиники и отделения, които спешно се нуждаят от скъпоструващо лечение и апаратура очакват подкрепата на "Българската Коледа". Петото издание на благотворителната инициатива набира все повече съмишленици.

Първанов изрази надежда помощта да не бъде само по Коледа.

С новите елементи кампанията привлече нови съмишленици. Над 100 000 българи залепиха на колите си стикери с мечето - символ на Българската Коледа. 20 100 картички отпътуваха с нови пожелания.

Честито Рождество Христово!
Според Новия завет, в мига на рождеството в небето пламнала необикновена светлина, явил се ангел, който съобщил, че на света е дошъл Спасителят...

Примата на поп сцената Лили Иванова, Биг бендът на БНР, Тони Димитрова, магът Астор, Елица и Стоян, Миро и Анелия, Теди Кацарова бяха сред участниците в благотворителния концерт.

Във фоайетата на театъра, в специален кол-център, щафетата поеха застъпниците на кампанията, сред които са шампионите Пламен Константинов и Станка Златева и звездите от филма "Шивачки" Елен Колева и Виолета Марковска.

Актрисите бяха на благотворителните телефони, заедно с две от децата на "Българската Коледа". Концертът излезе и навън - огнено шоу и нестинарски танци затопли празника пред Народния театър, където се появи и самият Дядо Коледа.

Всеки ден десетки хиляди българи подкрепят болните деца от кампанията "Българската Коледа" с обаждания и SMS-и на телефони: 0900 11 17 за абонатите на БТК и на 11 17 за всички мобилни оператори.