Владимир Николов и Красимир Димов, заловени при инцидента в Своге, остават в ареста. Това реши Софийският окръжен съд.

Чувствам се виновен, призна стрелялият по полицая Николов преди съдебното заседание.

Красимир Димов, който отговаря пред съда само за грабеж, се съгласи с искането на прокуратурата за неговото постоянно задържане.
Наказанието, което той може да получи, е от 5 до 15 години затвор.

И двамата обвиняеми са направили самопризнания. Според защитата на Димов, „Линкълн"-ът, с който двамата се опитали да избягат, не е откраднат, а е за ползване.

Нямам какво да кажа, бе „последната дума" на Красимир Димов пред съда.

Освен за грабеж в особено големи размери, Владимир Николов ще отговаря и за опит за убийство.

Той е криминално проявен. През 2008 г. му е наложена присъда година и 6 месеца условно и 4 години изпитателен срок заради отвличане.
Съжалявам за това, което направих, заяви пред съда Владимир Николов.

Няма данни за уговорка за стрелба, коментира след заседанието наблюдаващият прокурор Нина Панчева. Според нея и двамата обвиняеми предварително са планирали кражбата на „Линкълн"-а, с който са избягали.

Има данни, че предварително са наблюдавали къщата, уточни Панчева. Целта на престъплението според нея е лична облага. Няма други съучастници.

Двамата обвиняеми са посочили още двама извършители с цел отклоняване на разследването.
Припомняме, другите двама бяха арестувани същи ден - петък, 10 юли, но по-късно освободени.

До Своге Владимир и Красимир стигнали с влак и 1 денонощие наблюдавали къщата. До сега те не са се поинтересували от състоянието на ранения полицай.

Според прокурор Панчева в тях няма чувство за вина. „Извършеното разкаянието според мен е чисто декоративно. Не е разкаяние в истинския смисъл", смята Панчева.

„Линкълн"-ът също е откраднат напълно целенасочено, тъй като двамата са имали възможност да откраднат „Форд", но избират по-скъпия джип.