Златко баретата не е разпитван относно отвличането на Адриан Златков, заяви адвокатът му Мариана Тодорова пред Нова. Въпросите, които са му били задавани, са предимно за това къде е живял и какви коли е карал.

"В ГДБОП Златомир Иванов-Златко Баретата е разпитван, но не са му задавани въпроси във връзка с отвличането на Адриан Златков", категорична е адвокат Тодорова.

Четирима задържани за отвличането на Адриан Златков
Обновена

Четирима задържани за отвличането на Адриан Златков

По случая най-вероятно е арестуван Ивайло Борисов - Ториното

"Златомир Иванов-Златко Баретата беше задържан тази седмица по Закона за МВР за 24 часа. 20 часа той прекара в ГДБОП и след разпит беше освободен. Задавани са му конкретни въпроси за определен период къде е живял и какви коли е управлявал", пояснява Мариана Тодорова.

Припомняме, за отвличането на сина на бизнесмена Тони Златков на 31 януари бяха задържани 34-годишния Ивайло Борисов- Ториното, 43-годишния Мартин Марков, Георги Джамбазов на 37 години и 35-годишната Здравка Стефанова. И четиримата са с повдигнати обвинения за помагачество при отвличането на Адриан Златков.

Спрямо Ториното е повдигнато обвинение, за това, че е осигурил два автомобила на неизвестните извършители. С тези коли Златков е бил отвлечен.

Обвиняемите за отвличането на Адриан са повече от четирима

Обвиняемите за отвличането на Адриан са повече от четирима

Голяма част от доказателствата са събрани с помощта на властите в Сърбия

Спрямо друго лице - Мартин Марков, е повдигнато същото обвинение - за помагачество при осигуряването на 2 коли, послужили за отвличането.

Стана ясно и че четиримата са арестувани след операцията на МВР срещу криминалния контингент в страната.

По последни данни от прокуратурата, обвиняемите са повече от обявените имена, но с цел сигурността на разследването властите на дават повече информация.