Обвиняемите по делото за отвличането на Адриян Златков са повече от четиримата, чиито имена бяха съобщени днес. Това става ясно от съобщение на Софийска градска прокуратура.

Припомняме, по-рано днес стана ясно, че за отвличането на сина на бизнесмена Тони Златков са задържани 34-годишния Ивайло Борисов- Ториното, 43-годишния Мартин Марков, Георги Джамбазов на 37 години и 35-годишната Здравка Стефанова. И четиримата са с повдигнати обвинения за помагачество при отвличането на Адриан Златков.

Четирима задържани за отвличането на Адриан Златков
Обновена

Четирима задържани за отвличането на Адриан Златков

По случая най-вероятно е арестуван Ивайло Борисов - Ториното

Към момента четиримата са задържани за до 72 часа. Предстои утре СГП да поиска от Софийски градски съд искане за налагане спрямо обвиняемите на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".

Спрямо Ториното е повдигнато обвинение, за това, че е осигурил два автомобила на неизвестните извършители. С тези коли Златков е бил отвлечен.

Спрямо друго лице - Мартин Марков, е повдигнато същото обвинение - за помагачество при осигуряването на 2 коли, послужили за отвличането.

Другите двама обвинение са момиче и момче, които живеят на семейни начала. Те са обвинени, че са снабдили неизвестните извършители със СИМ карти, които също са послужили при отвличането на Златков.

Златомир Иванов-Баретата също е бил разпитван, но срещу него няма повдигнати обвинения. Стана ясно, че Баретата е бил подложен на 20-часов разпит.

Стана ясно и че четиримата са арестувани след операцията на МВР срещу криминалния контингент в страната.

Няма задържан за отвличането на Адриан Златков

Няма задържан за отвличането на Адриан Златков

По случая били разпитани Ивайло Борисов - Ториното и Златомир Иванов - Баретата

Прокуратурата информира, че с оглед етапа на досъдебното производството и събраните до момента доказателства кръгът на обвиняемите лица не се изчерпва само с изброените по-горе.

Разследването на извършителите на отвличането се провежда от СДВР под наблюдението на СГП.

Прокуратурата съобщи, че значителна част от доказателствата е събран с активното сътрудничество на органите на МВР на Република Сърбия, както и на сръбската прокуратура

Разследването продължава с разпити на свидетели, претърсвания, изземвания и други.

Интересите на разследването не позволявали разкриването на каквато и да е допълнителна информация, обясняват от СГП.

По-рано днес бащата на Адриан - Тони Златков обясни, че не познава никой от задържаните.  "Един път съм виждал на живо Златко Баретата и 2-3 пъти съм виждал Ториното", заяви Златкови отрече да е имал бизнес отношения с някой от тях.

Припомняме, 25-годишният Адриан Златков беше отвлечен в края на месец август 2017 година. Той е син Тони Златков, който се занимава с продажба и лизинг на луксозни коли. След 11 дни в плен и заплатен откуп, Адриан беше освободен.

МВР с операция срещу кримиконтингента

МВР с операция срещу кримиконтингента

Акцията е в цялата страна