Четирима души са задържани за отвличането на Адриан Златков, съобщи БНР. Сред задържаните е Ивайло Борисов - Ториното. 

Заедно с Ториното са задържани още трима души, които са близки до него.

Спрямо четиримата са повдигнати обвинения. И четирите обвинения са за помагачество при отвличането на Адриан Златков.

Извършителите остават неизвестни.

Спрямо Ториното е повдигнато обвинение, за това, че е осигурил два автомобила на неизвестните извършители. С тези коли Златков е бил отвлечен. 
Спрямо друго лице - Мартин Марков, е повдигнато същото обвинение - за помагачество при осигуряването на 2 коли, послужили за отвличането.
Другите двама обвинение са момиче и момче, които живеят на семейни начала. Те са обвинени, че са снабдили неизвестните извършители със СИМ карти, които също са послужили при отвличането на Златков.

Златомир Иванов-Баретата също е бил разпитван, но срещу него няма повдигнати обвинения. Стана ясно, че Баретата е бил подложен на 20-часов разпит.

Стана ясно и че четиримата са арестувани след операцията на МВР срещу криминалния контингент в страната.

Няма задържан за отвличането на Адриан Златков

Няма задържан за отвличането на Адриан Златков

По случая били разпитани Ивайло Борисов - Ториното и Златомир Иванов - Баретата

По информация на bTV при вчерашната мащабна операция срещу криминалния контингент Ивайло Борисов - Ториното и още над 30 души от криминалния контингент са били привикани в различни служби на МВР. Към момента обаче няма информация освен задържаните други хора да са разпитвани.

Вчера главният секретар на МВР Младен Маринов отрече по случая да има задържани.
Вчера от МВР също така не потвърдиха, че акцията е свързана с отвличането на Златков.

Бащата на Адриан не познава заподозрения Борисов, нито Баретата. "Един път съм виждал на живо Златко Баретата и 2-3 пъти съм виждал Ториното", заяви пред БНР Тони Златков. Той обясни, че не познава никой от двамата лично. Баретата бил виждал случайно преди няколко години, а Ториното е посещавал автосалона, за да гледа коли. Тони Златков категорично отрече да има бизнес отношения с тях. 

МВР с операция срещу кримиконтингента

МВР с операция срещу кримиконтингента

Акцията е в цялата страна

25-годишният Адриан Златков беше отвлечен в края на месец август 2017 година. Той е син Тони Златков, който се занимава с продажба и лизинг на луксозни коли. След 11 дни в плен и заплатен откуп, Адриан беше освободен.