Две седмици след като Златомир Иванов - Златко Баретата беше изписан от „Пирогов" Спецпрокуратурата го направи свой „клиент."  Всъщност новите обвинения отлежаваха, докато соченият за наркобос се възстановяваше в болницата.

Там той прекара над два месеца, след като на 29 януари беше прострелян на входа на съдебната палата. От прокуратурата изчакваха състоянието му да се подобри, за да му съобщят официално „новината", че вече е обвиняем и за данъчни престъпления.

Заедно с него с обвинение се сдобиха и други трима негови авери - Милко Милков, Иван Колев и Росен Драгнев, задържани на 24 април. Според данните Иванов и Милков са били тартори на групата.

Доказателствата сочат, че групата е действала повече от година. Установените щети за държавния бюджет от престъпната й дейност се изчисляват на 5,5 млн. лв. Източването на хазната е ставало главно чрез невнасяне на данъчни задължения, приспадане на ДДС от фиктивни сделки между действащи фирми, използване на документи с невярно съдържание.

На Милко Милков е наложена парична гаранция в размер на 50 хиляди лева. Иван Колев е задържан за срок до 72 часа, като за него ще бъде внесено искане в Специализирания наказателен съд за налагане на постоянен арест заради предишни осъждания. Парични гаранции са наложени на Златомир Иванов и Росен Драгнев.

Преди два месеца пък спецекипите разбиха и национална наркогрупа, за която се смята, е ръководена от Златомир Иванов. Шестима души бяха задържани на 16 февруари 2013 г. при специализирана операция в Пазарджик, Стара Загора, София-град и София област. Там също се чака да бъдат предявени обвинения и срещу Баретата, които се бавеха заради влошеното му здраве.

Именно заради неяснотите около здравословното състояние на бившия командос зацикли и другото дело срещу него и още 20 негови авери в Апелативния съд за т.нар. наркогрупа „Фирмата".

Преди повече от година Софийски градски съд осъди Златомир Иванов на 8 години затвор за ръководеното на наркогрупата.