Прокуратурата образува бързо производство за 49-годишния мъж, прострелял шофьор по време на движение. Обвинението е за хулиганство, съобщиха от Районна прокуратура-Смолян.

Простреляха мъж, докато шофира в Смолян

Простреляха мъж, докато шофира в Смолян

Арестуван е 49-годишен

Кирил М. е обвиняем за това, че извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

На 11 април 2017 г. в Смолян, около 21720 часа, 37-годишният Д.А. и негов приятел пазарували от денонощен магазин и се качили в БМВ. Автомобилът бил управлвяван от Д.А., стъклото на шофьорската врата било отворено. След като изминали десетина метра, се чул приглушен пукот, наподобяващ изстрел от въздушно оръжие.

Спътникът на Д.А. се обърнал към него и видял, че кърви в областта на лявото слепоочие. Той слязъл от колата и до съседна къща забелязал приклекнал мъж, който стоял зад парапета на балкона в дома си и държал вещ, която приличала на въздушна пушка. Пострадалият Д.А. се обадил на спешния телефон 112, като на място пристигнал екип на Спешна помощ и на полицията.

Раненият е прегледан и освободен от болницата. По делото са извършени процесуално-следствени действия - оглед на местопроизшествие, разпити на свидетели, назначена е медицинска експертиза и др.

Установява се средството на извършване на престъплението, както и мотивите на Кирил М. за деянието. Той е задържан за срок от 24 часа, с прокурорско постановление задържането му ще бъде удължено.

Разследването по случая продължава и се работи и по версия за причиняване на лека телесна повреда със средства, опасни за живота на мнозина.