Общинският съветник от СДС Цанко Цветанов е покровителствал през годините престъпленията, извършени от сина му Георги Цветанов.

Това каза майката на убитата 21-годишна студентка Радостина Евтимова Таня, цитирана от varna24.bg.
„Георги от детството си е бил свикнат да си прави всякакви такива поразии и баща му да го измъква от всякакви ситуации", каза още майката на Радостина и добави.

„За мен на Георги това не му е първи път. Последното нещо, което знам, е свързано с момче, което живее в момента в Канада", посочи почернената майка.

Тя разказа, че Георги с негов приятел го примамват в един апартамент, обиждат го, пребиват го и го запалват, и му взимат два лева. Последните думи, които Георги казва към това момче са: „където и да си ще те намеря и ще те убия".

Майката на Радостина разказа и че семейството на момчето се изнесло да живее в Канада заради детето си. За това нещо той отново е бил измъкнат.

"За други случаи, когато събера доказателства, ще ги кажа. Но през целия си живот е бил свикнат да бъде измъкван от баща си по всякакъв повод и начин", категорична е Таня Евтимова.

Тя каза още, че не се притеснява, че Георги е осъден на доживотен затвор с право на замяна, но въпреки това ще обжалват присъдата.

„Ще обжалваме присъдата. Не ме притеснява правото на замяна, защото след консултация с адвокат разбрах, че няма от какво да се притеснявам. Георги така или иначе 20 години ще е в затвора и след това евентуално има някакво право за нещо, но под 30 години той няма да бъде в затвора".

На въпрос дали ще поиска бащата на Георги Цанко Цветанов да си подаде оставката като общински съветник на СДС, майката на Радостина отговори, че се надява това да стане.

„В началото на разследването бащата на Георги Цветанов каза, че засега няма да си подава оставката, защото всеки е невинен до доказване на противното, но в момента има доказана вина на сина му в убийство и искрено се надявам, че този баща ще си подаде оставката като общински съветник", коментира още тя.

Обвиненият в убийството на студентката Радостина Евтимова - Георги Цветанов получи доживотна присъда от Варненския окръжен съд.

Присъдени са и 200 хиляди лева кръвнина, които Георги трябва да изплати - по 100 хиляди на всеки от родителите.
Той ще трябва да заплати и 8000 лв. за съдебни разноски.

Цветанов бе обвинен в две тежки престъпления - изнасилването на момичето и за убийството, извършено с особена жестокост.

На последното заседание по делото бащата на Цветанов е заявил след произнасянето на присъдата, че синът му е невинен и делото е манипулирано.