След прехвърляне в няколко болници бебе е починало. То е имало сърдечна недостатъчност. Дали здравословното състояние или лекарска небрежност е довело до смъртта на бебето не е ясно, съобщава Нова телевизия.

Майката на малкия Марчело - Даниела Великова, разказва, че е чакала детето две години. Тя е имала рискова бременност. След като родила, жената разбрала, че Марчело е със сърдечна недостатъчност. Насочили я към Националната кардиологична болница (известна като Трета градска).

Детето било с вродена стеноза на аортната клапа. Лекуващите лекари твърдят, че диагнозата се среща често. Марчело е с високостепенна стеноза - тя не е критична, но изразена. Лекарите преценили, че операцията му може да изчака. Насрочили преглед след няколко дни, а следващият преглед - за след месец. Детето се развивало добре.

В края на октомври майката Даниела отпътувала отново от Свищов за София. Когато се върнала, видяла, че детето не е добре. На следващия ден състоянието му се влошило и детето е прието по спешност в плевенската болница. След като е стабилизирано, отново е откарано в Трета градска. Още първата вечер майката забелязала, че детето не получава предписаните му лекарства.

За след седмица била насрочена операция. Междувременно бебето продължавало да се влошава и е откарано по спешност в реанимация. Пренасрочили операцията за следващата сутрин.

Майката си спомня, че 8.50 часа й звъннали, че детето е починало. Тя смята, че причината за смъртта е забавянето във времето. Лекарите реагирали в последния момент, категорична е опечалената жена.