Асистентите на американския президент Доналд Тръмп не възнамеряват да публикуват подробен официален отговор на доклада на специалния прокурор Робърт Мълър, който разследва намесата в изборите в САЩ, приписани на Русия. Това съобщи адвокатът на Fox News американския лидер Рудолф Джулиани.

На въпроса от журналист защо служителите от Белия дом все още не са представили, както е планирано, документ от 45 страници, който оценява доклада на Мълър, адвокатът отговори: "В момента не смятаме, че имаме нужда от него. ". 

Пуснаха дългоочаквания доклад на Робърт Мълър

Пуснаха дългоочаквания доклад на Робърт Мълър

Ведомството публикува редактирана версия на "Доклад от разследването на руска намеса на президентските избори 2016"

Според него всичко ще зависи от това, което демократите искат да проведат в Конгреса на САЩ в светлината на публикуването на доклада на Мълър. "Може би в един момент ще прибегнем до това", добави Джулиани.

По Си Ен Ен адвокатът на Тръмп обясни, че подготовката на отговора на доклада на Мълър вече е приключила. "Готови сме да я представим, когато имаме нужда от нея," каза той.

И Робърт Мюлер подхвана "Кеймбридж Аналитика"

И Робърт Мюлер подхвана "Кеймбридж Аналитика"

Затяга се обръчът около "Фейсбук"

Министерството на правосъдието на САЩ обяви в четвъртък докладът на Мълър за резултатите от разследването на предполагаемата руска намеса в президентските избори в САЩ през 2016 г. Специалният прокурор твърди, че Русия се е опитала да повлияе на хода на предизборната кампания. В същото време Мълър призна, че разследването не е разкрило заговора на Тръмп с Русия.

Конгресът на САЩ поиска пълния доклад на Мълър до 1 май

Конгресът на САЩ поиска пълния доклад на Мълър до 1 май

Вероятно повече от 1 милион страници материали

Тръмп и неговите асистенти многократно отхвърлиха подозренията за незаконни контакти с руски служители по време на предизборната кампания. Москва също така многократно отхвърля твърденията за опити за влияние върху хода на изборите в САЩ.