Задържаха шофьора, който блъсна жена и 6-годишното й дете на пешеходна пътека във Варна и избяга.

Водачът, причинил пътното произшествие, е 40-годишен мъж без свидетелство за управление на МПС и никога не е притежавал такова, потвърдиха от МВР-Варна. 

Припомняме, инцидентът стана около 9.20 тази сутрин на кръстовището на бул."Цар Освободител" и ул. "Ана Феликсова", което е едно от най-натоварените в морската столица.

Полицията във Варна издирва шофьор, блъснал майка с дете и избягал

Полицията във Варна издирва шофьор, блъснал майка с дете и избягал

Те са в болницата, униформените призовават за съдействие

41-годишната жена пресичала с детето си на 6 годинки, когато колата ги връхлетяла. Шофьорът обаче не спрял, а по-късно автомобилът бил намерен на съседно кръстовище. Майката и детето са с леки наранявания. Те са прегледани св болница "Св. Анна" и в момента се възстановяват от травмите в дома си.

Той е осъждан с ефективна присъда) за притежаване на наркотици, с криминални регистрации за управление на МПС след употреба на алкохол над 1,2 промила и за кражба.

Час и половина след инцидента неправоспособният шофьор бил задържан. Взети са му проби за алкохол и наркотици, предстои да станат ясни резултатите. Задържан е в ареста за 24 часа.

Той е осъждан с ефективна присъда за притежаване на наркотици, с криминални регистрации за управление на МПС след употреба на алкохол над 1,2 промила и за кражба.