Без сериозно напрежение е преминало Вечното дерби в неделя между отборите на ПФК "Левски" и ПФК "ЦСКА" на Националния стадион "Васил Левски", съобщиха от МВР. 

От началото на футболната среща до момента са задържани 28 души - осем за притежание на наркотични вещества, двама за забранени предмети, двама агресивни, един за неподчинение на полицейско разпорежда и 15 за носене на пиротехника. 11 от тях са непълнолетни, а четирима - малолетни.

Към момента няма сериозни нарушения на обществения ред и по улиците в района и в посоките на изтегляне на феновете на двата отбора. Съгласно предварителния план, след приключване на мача на територията на стадиона са били забавени привържениците на победилия отбор до оттеглянето на противниковите фенове. 

Полицията откри ракети и димки на стадион „Васил Левски“ преди Вечното дерби

Полицията откри ракети и димки на стадион „Васил Левски“ преди Вечното дерби

Предстои преглед на камерите, за да се установи кой и кога ги е оставил там

Ангажимент по охраната на реда на спортната среща имаха частни охранителни фирми, а столичните полицаи са били в готовност да се намесят при възникнала необходимост.

Припомняме, че преди мача полицията откри осем големи ракети и множество димки с дистанционно управление, които са били иззети.