токудаМБАЛ „Токуда Болница София" организира безплатни детски консултации за профилактика и ранна диагностика на бъбречните заболявания на 16 декември 2010 година от 08,00 и 16,00 часа в клиниката по педиатрия, съобщиха от болницата. Желаещите да посетят безплатните прегледи трябва предварително да се запишат на регистратурата на Клиниката по педиатрия или на тел: 02/403 4948.

Медиците посочиха, че между 2 и 4% от всички родени аномалии засягат бъбреците. Началникът на клиниката по педиатрия д-р Маруся Лилова, коментира, че когато едно бъбречно заболяване е установено в най-ранна възраст, това повишава значително шансовете за пълно излекуване и преодоляване на последствията в по-късен етап от живота.

Тя допълни, че само чрез профилактичните прегледи от педиатър-нефролог могат да бъдат установени навреме на бъбречните заболявания. Предприетите навреме терапевтични мерки са единственото средство за избягване на по-късните усложнения бъбречните проблеми. Сред тях е и най-опасното - хронична бъбречна недостатъчност.

Адресът на МБАЛ „Токуда Болница София" е бул. Никола Вапцаров 51 Б.