Търсенето на обхват затруднява работата на пожарникарите. Това каза пред БНТ директорът на ГДПБЗН Александър Джартов. Това пречи и за връзката с доброволците. Той се надява днес да бъде сложена по-сериозна точка на пожара около с. Воден. Хеликоптерите помагат изключително много, посочи Джартов.

Растителността в с. Воден и с. Студена е неконтролируема и това е спомогнало за динамиката на пожара, тъй като храстовидната растителност е навсякъде. Джартов каза, че за неконтролируемите пожари спомага и обезлюдяването. До включването на хеликоптерите обаче отнема доста време заради подготовката на екипажите.

Няма застрашени населени места от пожара в Ямболско

Няма застрашени населени места от пожара в Ямболско

Работи се срещу навлизането у нас на пожара в Гърция в района на Славянка

И испански самолети се включват в гасенето на пожарите у нас. Вчера те са пристигнали в България.

Най-тежкият и труден пожар е този в с. Воден, по думите му. Имало е съпротива на хората в с. Воден да се евакуират в началото на пожара, стана ясно от думите му. Системата BG Alert работи, но властите са изключително предпазливи да я ползват заради негативните коментари спрямо нея.

Дарените БТР-и на Украйна нямало да помогнат, защото за гасенето на пожари е нужна вода, посочи шефът на ГДПБЗН в отговор на критиките в тази насока от страна на "Възраждане".

ПП-ДБ искат оставката на Калин Стоянов и заради пожарите

ПП-ДБ искат оставката на Калин Стоянов и заради пожарите

Правителството Денков осигурило 169 млн. лв. за закупуване на специализирани автомобила за борба с горските пожари

Александър Джартов посочи, че има желаещи да станат пожарникари. За едно място се борят 9 души. Въпреки това още служители са нужни.

В настоящия момент е твърде опасно за доброволци, посочи шефът на Пожарната. Техника и персонал за гасене на пожари са нужни, според него.

Със сигурност всички пожари не са умишлени, заяви Александър Джартов. Съмнителен е пожарът на Беклемето, по думите му.

Радев отговори на Пеевски: С политическите бедствия ще се справим по-късно

Радев отговори на Пеевски: С политическите бедствия ще се справим по-късно

Всички да си изпълняват задълженията